Skip to content

Korkeakoulujen ensimmäisen haun tulokset ovat valmiita. Ota paikka vastaan 17.7. klo 15 mennessä.
Toisen yhteishaun tulokset julkaistaan 15.7. mennessä. Korkeakouluejen hakijapalvelut antavat lisätietoa valinnasta ja paikan vastaanotosta.

Näin täytät korkeakoulujen yhteishaun hakulomakkeen

Hakulomakkeen täyttäminen ι Hakulomakkeen muuttaminen ι Jos et voi käyttää Oma Opintopolku -palvelua

Voit hakea yhteishaussa yhteensä kuuteen eri koulutukseen.

Täytä hakulomake näin:

  • Pääset hakulomakkeelle etusivun hakuaikakalenterista tai jokaisesta koulutuksesta klikkaamalla Täytä hakulomake –painiketta
  • Voit lisätä hakulomakkeelle korkeintaan 6 koulutusta. Nämä koulutukset voivat olla sekä ammattikorkeakoulujen että yliopistojen koulutuksia.
  • Täytä hakemus huolellisesti ja tarkista, että haet vain sellaisiin koulutuksiin, joihin olet hakukelpoinen. Yhteishaussa on myös ylempiä korkeakoulututkintoja (maisterikoulutukset yliopistossa ja ylemmät amk-tutkinnot ammattikorkeakoulussa), joihin voivat hakea vain alemman korkeakoulututkinnon suorittaneet.
  • Järjestä koulutukset mieluisuusjärjestykseen siten, että ylimpänä lomakkeella on ensimmäinen hakutoiveesi.
  • Täytä hakulomake vaihe vaiheelta. Tähdellä (*) merkityt tiedot ovat pakollisia. Sähköpostiosoite on pakollinen. Jos sinulla ei ole sähköpostia, hanki sellainen. Näin hankit sähköpostiosoitteen
  • Yhteishaun hakulomakkeen voi täyttää vain kerran samalla henkilötunnuksella.
  • Voit tulla valituksi vain ylimpään hakutoiveeseen, johon pisteesi riittävät. Alemmat hakutoiveesi peruuntuvat.

Jos käytät muistilistaa

  • Jätä muistilistalle kuusi koulutusta, joihin haluat hakea.
  • Paina muistilistan Täytä hakulomake -painiketta. Koulutukset siirtyvät hakulomakkeelle. Näet ne hakulomakkeen Hakutoiveet-sivulla.
  • Täytä hakemus loppuun.

Jos haluat muuttaa hakemustasi hakuaikana

Voit hakuaikana muuttaa hakukohteiden mieluisuusjärjestystä sekä lisätä tai poistaa hakukohteita.

Kun olet lähettänyt hakemuksesi, saat sähköpostiisi siitä vahvistusviestin. Viesti sisältää linkin sivulle, jolla voi lisätä ja poistaa hakukohteita ja muuttaa hakukohteiden järjestystä. Tietoturvasyistä hakija ei voi nähdä kaikkia tietoja hakemuksessaan, jos hän tarkastelee hakemusta muokkauslinkin kautta. Esimerkiksi valittujen hakukohteiden lisäkysymykset ja niiden vastaukset ovat tällöin piilotettuina. Jos hakija lisää hakukohteita hakemukseen, niihin liittyviin lisäkysymyksiin voi vastata ja tallentaa vastaukset.

Jos haluat katsella tai muokata koko hakemustasi ja nähdä kaikkien lisäkysymysten vastaukset, kirjaudu verkkopankkitunnuksilla, mobiilivarmenteella tai sähköisellä henkilökortilla Oma Opintopolku -palveluun, ja tee muutokset. Muista tallentaa muutokset. Lue lisää Oma Opintopolku -palvelusta.

Mieluisuusjärjestyksen muokkaaminen, yksittäisten hakutoiveiden poistaminen tai lisääminen ei ole mahdollista enää hakuajan päättymisen jälkeen.

Jos et voi käyttää Oma Opintopolku -palvelua

Jos et ole säilyttänyt vahvistusviestiä / muokkauslinkkiä etkä voi kirjautua Oma Opintopolku -palveluun, ota yhteyttä sellaisen yliopiston tai ammattikorkeakoulun hakijapalveluihin, johon olet hakenut.

Ammattikorkeakoulujen hakijapalvelut

Yliopistojen hakijapalvelut

Jos haluat tehdä muita muutoksia hakulomakkeellesi, ota yhteyttä korkeakoulun hakijapalveluun. Muutoksia voi tehdä vain hakuajan kuluessa.

Jos sinulla ei ole suomalaista henkilötunnusta ja teet useamman hakemuksen, niistä viimeisin jää voimaan ja muut poistetaan.

Katso videolta miten täytät hakulomakkeen