Skip to content

Korkeakoulut järjestävät lisähakuja yhteishaussa vapaiksi jääneille paikoille. 27.11.−19.12. Tutustu lisähaun koulutuksiin.

 

Näet korkeakoulujen yhteishaun valinnan tuloksesi Oma Opintopolku -palvelussa. Eri hakukohteiden valinnat valmistuvat eri aikaan. Kaikkien valintojen tulokset julkaistaan viimeistään 28.6.2019.

Lisätietoa yhteishaun tuloksista

Lisätietoa paikan vastaanotosta yhteishaussa

 

Opintopolussa häiriö

Näin otat paikan vastaan, jos hait sekä yhteishaussa että erillishaussa

Yhteisöpedagogit

Yhteishaun ja erillishaun hakukohteiden valinnan tulosten julkaisu sekä paikan vastaanoton aikataulu vaihtelevat korkeakoulun mukaan. Tarkista valintojen julkistamisen tarkat päivämäärät korkeakoulujen omilta sivuilta. Korkeakoulujen sivuilta löydät myös lisätietoa ja tarkemmat ohjeet paikan vastaanotosta.

Yhden korkeakoulupaikan säännös koskee sekä yhteishaun että erillishaun koulutuksia. Jos hait sekä yhteishaussa että erillishaussa, huomioi nämä asiat:

  • Voit ottaa vastaan vain yhden korkeakoulututkintoon johtavan opiskelupaikan samana lukukautena alkavasta koulutuksesta. Paikan vastaanotto on sitova, etkä voi peruuttaa tai muuttaa opiskelupaikan vastaanottoa myöhemmin.
  • Jos otat paikan vastaan esimerkiksi yhteishausta, erillishaun hakutoiveesi peruuntuu. Näin käy myös, jos otat yhteishaussa paikan vastaan, ja jäät jonottamaan ylempää hakutoivetta.