Skip to content

Korkeakoulut järjestävät lisähakuja yhteishaussa vapaiksi jääneille paikoille. 27.11.−19.12. Tutustu lisähaun koulutuksiin.

 

Näet korkeakoulujen yhteishaun valinnan tuloksesi Oma Opintopolku -palvelussa. Eri hakukohteiden valinnat valmistuvat eri aikaan. Kaikkien valintojen tulokset julkaistaan viimeistään 28.6.2019.

Lisätietoa yhteishaun tuloksista

Lisätietoa paikan vastaanotosta yhteishaussa

 

Opintopolussa häiriö

Näin haet yhteishaussa korkeakouluun

Opiskelijat istuvat yliopiston kirjastossa. Kuva: Olli Häkämies

Kevään yhteishaku ι  Syksyn yhteishaku

Syksyn yhteishaku

Syksyn korkeakouluhaussa haet tammikuussa 2018 alkaviin ammattikorkeakoulujen ja yliopistojen koulutuksiin. Lukion päättäneet hakevat yleensä yhteishaussa.

Syksyn 2017 yhteishaun hakuaika on 6.9. klo 8 − 20.9.2017 klo 15.00.

Yhteishaussa haet Opintopolussa yhdellä hakulomakkeella korkeintaan kuuteen eri koulutukseen. Katso syksyn yhteishaun koulutukset.

Täytä hakulomakkeella kysytyt tiedot

Hakulomakkeella kysytään kaikki tarvittavat tiedot ja pyydetään mahdolliset liitteet.

Voit täyttää hakemuksen vain kerran ja valitsemasi mieluisuusjärjestys on sitova. Hakuaikana voit vielä tehdä muutoksia hakulomakkeeseesi kirjautumalla Oma Opintopolku -palveluun tai käyttämällä hakemuksen muokkauslinkkiä.

Katso tarkemmin Näin täytät hakulomakkeen.

Lue lisää Oma Opintopolku -palvelusta

Kevään yhteishaussa on kaksi hakuaikaa

Kevään korkeakouluhaussa haet syksyllä 2017 alkaviin ammattikorkeakoulujen ja yliopistojen koulutuksiin. Lukion päättäneet hakevat yleensä yhteishaussa.

  • Ensimmäisenä hakuaikana 10.1.—25.1.2017 haetaan vieraskielisiin koulutuksiin, Taideyliopiston koulutuksiin sekä joihinkin yliopistojen maisterihakuihin.
  • Toisena hakuaikana 15.3.—5.4.2017 haetaan muihin ammattikorkeakoulujen ja yliopistojen koulutuksiin.

Yhteishaussa haet Opintopolussa yhdellä hakulomakkeella korkeintaan kuuteen eri koulutukseen.

Kevään yhteishaussa on kaksi erillistä hakuaikaa, mutta voit silti hakea yhteensä korkeintaan kuuteen koulutukseen. Ensimmäisen hakuajan päättymisen jälkeen et voi poistaa koulutuksia, joihin olet jo hakenut. Jätä siis hakulomakkeelle tilaa, jos aiot hakea myös myöhempänä hakuaikana.

Jos haet kevään yhteishaussa molempina hakuaikoina, priorisoit koulutukset silti vain yhteen mieluisuusjärjestykseen.

Katso videolta, miten haet korkeakoulujen yhteishaussa

Jos haet molempina hakuaikoina

Jos haet molempina hakuaikoina, lisäät hakemukseesi toisen hakuajan koulutukset Oma Opintopolku -palvelussa. Palveluun tunnistaudutaan verkkopankkitunnuksin, mobiilivarmenteella tai sähköisellä henkilökortilla. Jos et voi käyttää Oma Opintopolku -palvelua, pääset lisäämään koulutuksia hakemuksellesi vahvistusviestissä olevan henkilökohtaisen linkin kautta.

Jos haet molempina hakuaikoina, asetat koulutukset lopulliseen järjestyksen 2. hakuaikana:

  • Et voi muuttaa 1. hakuajan koulutusten keskinäistä järjestystä.
  • Et voi enää poistaa 1. hakuajan koulutuksia.
  • Voit sijoittaa 2. hakuajan koulutuksia 1. hakuajan koulutusten edelle, väliin ja jälkeen.

Yliopiston hakuajat

Jos haet vain 2. hakuaikana

Voit täyttää hakulomakkeen suoraan Opintopolussa. Hakuajan kuluessa voit vielä lisätä tai poistaa hakukohteita ja muuttaa niiden järjestystä joko Oma Opintopolku -palvelussa tai sähköpostiisi tulleessa vahvistusviestissä olevan henkilökohtaisen linkin kautta.

Oma Opintopolku -palvelu

Täytä hakulomakkeella kysytyt tiedot

Hakulomakkeella kysytään kaikki tarvittavat tiedot ja pyydetään mahdolliset liitteet.

Voit täyttää hakemuksen vain kerran ja valitsemasi mieluisuusjärjestys on sitova. Hakuaikana voit vielä tehdä muutoksia hakulomakkeeseesi kirjautumalla Oma Opintopolku -palveluun tai käyttämällä hakemuksen muokkauslinkkiä.

Haet yhdellä lomakkeella, vaikka hakisit molempina hakuaikoina. Jos olet jo hakenut ensimmäisenä hakuaikana, lisäät toisena hakuaikana koulutuksia samalle hakemukselle.

Katso tarkemmin Näin täytät hakulomakkeen.