Skip to content

Korkeakoulut järjestävät lisähakuja yhteishaussa vapaiksi jääneille paikoille. 27.11.−19.12. Tutustu lisähaun koulutuksiin.

 

Näet korkeakoulujen yhteishaun valinnan tuloksesi Oma Opintopolku -palvelussa. Eri hakukohteiden valinnat valmistuvat eri aikaan. Kaikkien valintojen tulokset julkaistaan viimeistään 28.6.2019.

Lisätietoa yhteishaun tuloksista

Lisätietoa paikan vastaanotosta yhteishaussa

 

Opintopolussa häiriö

Usein kysyttyä

Yleistä Opintopolusta

Onko Opintopolku kaikille avoin palvelu? 

Vastaus: Opintopolku.fi on kaikille avoin eli kaikki näkevät Opintopolun tietoja.

Onko erityisiä teknisiä vaatimuksia Opintopolun käyttöön?

Vastaus: Hakemuksen täyttämiseen ja Oma Opintopolku-palvelun käyttöön suositellaan joko pöytäkonetta tai kannettavaa tietokonetta. Mobiililaitteen käyttöä ei suositella. Asiointipalvelujen käyttöä varten tarvitaan internetyhteys ja www-selainohjelma. Selaimella on sallittava evästeiden (cookies) sekä JavaScriptin käyttö.

Palvelujen käyttöön suositellaan yleisimpien selainohjelmistojen tuoreimpia versioita:

  • Microsoft Internet Explorer
  • Mozilla Firefox
  • Google Chrome
  • Apple Safari
  • Microsoft Edge

Löytyykö Opintopolusta tilastotietoja?

Mistä löytyy tietoa valmentavista ja valmistavista koulutuksista?

Löytyvätkö pääsykokeelliset koulutukset kootusti Opintopolusta?

Vastaus: Koostetta pääsykokeellisista koulutuksista ei ole saatavissa. Mikäli oppilaitos on tallentanut tiedon kokeesta, löytyy tieto ajasta ja paikasta Valintaperusteet ja pääsykokeet -välilehdeltä.

Hakemisesta

Kuinka pitkään Opintopolun muistilistalle poimitut koulutukset säilyvät ja ovatko ne muokattavissa?

Vastaus: Muistilistaa ei voi tallentaa, mutta voit lähettää listan itsellesi sähköpostitse. Sähköpostiin tulevasta linkistä voi ladata saman listan uudelleen Opintopolussa.

Voiko muistilistan tulostaa?

Vastaus: Kyllä voi.

Mistä tiedän, että hakemukseni on mennyt perille?

Vastaus: Kun olet lähettänyt hakulomakkeen, saat tiedon hakemuksen vastaanottamisesta ja hakemusnumeron. Lisäksi saat vuorokauden sisällä vahvistuksen sähköpostiosoitteeseesi. Hakemuksen voi myös tulostaa.

Miksi sähköisessä lomakkeessa ei ole allekirjoitus-kohtaa?

Vastaus: Sähköistä hakemusta ei tarvitse täydentää allekirjoituksella, jos asiakirjassa on tiedot lähettäjästä eikä asiakirjan alkuperäisyyttä ole syytä epäillä.

Jos opot käyttävät lomaketta huoltajan kuulemiseen, voi huoltaja allekirjoittaa lomakkeen sivun alalaitaan. Lomaketta ei pidä lähettää Opetushallitukseen.

Ehtiikö harkinnanvaraisen haun liitteet lähettää viimeisenä hakupäivänä eli riittääkö viimeisen hakupäivän postileima?

Vastaus: Ohjeistus on, että hakemus liitteineen on toimitettava hakuaikana oppilaitokseen, mutta hallintolain mukaan koulutuksen järjestäjän on pyydettävä täydennystä, jos hakemus on puutteellinen ja annettava kohtuullinen aika toimittaa tarvittavat liitteet. Hakijan kannattaa olla yhteydessä oppilaitokseen, jos hakemuskopio ja liitteet tulevat hakuajan jälkeen.

Hakukohtaiset kysymykset ja vastaukset

Lukiokoulutuksen ja ammatillisen koulutuksen yhteishaku

Korkeakoulujen yhteishaku