Skip to content

Korkeakoulut järjestävät lisähakuja yhteishaussa vapaiksi jääneille paikoille. 27.11.−19.12. Tutustu lisähaun koulutuksiin.

 

Näet korkeakoulujen yhteishaun valinnan tuloksesi Oma Opintopolku -palvelussa. Eri hakukohteiden valinnat valmistuvat eri aikaan. Kaikkien valintojen tulokset julkaistaan viimeistään 28.6.2019.

Lisätietoa yhteishaun tuloksista

Lisätietoa paikan vastaanotosta yhteishaussa

 

Opintopolussa häiriö

Kansanopistojen vaihtoehdot

Kansanopistossa on tarjolla monenlaisia opintoja sekä nuorille että aikuisille. Alla esitellään muutama vaihtoehto.

Peruskouluopintoja

Jos haluat korottaa peruskoulun arvosanojasi, lukea yksittäisiä aineita tai jos tarvitset peruskoulun päättötodistusta, voit suorittaa peruskoulun opintoja kansanopistossa. Koko oppimäärän suorittaminen on maksutonta. Vähintään yhden lukuvuoden mittaisesta peruskoululinjasta saat 6 valintapistettä, jos haet yhteishaussa ammatilliseen peruskoulutukseen.

Kuka voi hakea?

Voit hakea kansanopiston peruskouluopintoihin, jos olet vähintään 17-vuotias ja sinulta puuttuu perusopetuksen päättötodistus. Koulutukseen haetaan suoraan kansanopistoon.

Kansanopistokymppi

Kansanopiston kymppiluokalla voit korottaa peruskoulun päättötodistuksen arvosanoja ja parantaa opiskelutaitojasi. Kansanopistokympin suorittamisesta saat 6 valintapistettä, jos haet yhteishaussa ammatilliseen peruskoulutukseen.

Kymppiluokka on maksuton sellaisille henkilöille, jotka ovat saaneet peruskoulun päättötodistuksen samana tai edellisenä vuonna.

Lue lisää kansanopiston kympistä

Miten haen kymppiluokalle?

Kymppiluokalle haetaan 23.5.–25.7.2017 Opintopolun kautta. Lue lisää hakemisesta peruskoulun jälkeisiin valmistaviin koulutuksiin.

Kansanopistolukio

Lukiolinjalla voit valmistua ylioppilaaksi tai suorittaa osia lukion oppimäärästä. Kansanopistolukioissa noudatetaan aikuislukion opetussuunnitelmaa.

Kansanopistojen yleissivistävät linjat

Kansanopistojen yleissivistävät linjat kestävät yleensä yhden lukuvuoden. Kansanopistovuoden aikana voit kerrata kouluaineita, perehtyä erityisaloihin ja kokeilla ihan uutta tapaa opiskella. Monilla linjoilla voit valmistautua jatko-opintoihin ja suorittaa avoimen yliopiston opintoja, joita voit hyödyntää myöhemmissä yliopisto-opinnoissa. Vähintään lukuvuoden mittaisesta kansanopistolinjasta saat 6 valintapistettä, jos haet yhteishaussa ammatilliseen perustutkintoon.

Yleissivistäville linjoille haet suoraan kansanopistoihin. Jokaisella opistolla ja linjalla on omat hakuaikansa ja pääsyvaatimuksensa. Hakuajat ajoittuvat yleensä kevääseen ja kesään. 

Ammatillinen peruskoulutus

Joissakin kansanopistoissa voi suorittaa ammatillisen perustutkinnon. Löydät koulutukset Opintopolusta.

Ammatillisiin peruskoulutuksiin haetaan yhteishaussa Opintopolun kautta. Lue lisää hakemisesta.