Skip to content

Korkeakoulujen ensimmäisen haun tulokset ovat valmiita. Ota paikka vastaan 17.7. klo 15 mennessä.
Toisen yhteishaun tulokset julkaistaan 15.7. mennessä. Korkeakouluejen hakijapalvelut antavat lisätietoa valinnasta ja paikan vastaanotosta.

Näin haet syksyllä perusopetuksen jälkeisiin koulutuksiin

Voit syksyn aikana hakea erillishauissa tammikuussa alkaviin

  • ammatillisiin perustutkintoihin
  • perusopetuksen jälkeisiin valmistaviin koulutuksiin
  • erityisopetuksena järjestettäviin ammatillisiin koulutuksiin.

Syksyllä ei järjestetä yhteistä hakua, vaan jokaiseen koulutukseen haet omalla hakulomakkeella.

Oppilaitokset julkaisevat koulutuksiaan Opintopolkuun 16.8. alkaen.  Syksyllä on vähemmän koulutuksia haussa kuin kevään yhteishaussa.

Huom! Jos olet jo suorittanut ammatillisen tutkinnon tai korkeakoulututkinnon, et voi hakea Opintopolun kautta, vaan silloin haet suoraan oppilaitokseen. Lisätietoja saat oppilaitoksista.

Näin haet syksyn erillishauissa

Voit hakea yhdellä hakemuksella vain yhteen koulutukseen kerrallaan. Jos haet useampaan kuin yhteen koulutukseen tai oppilaitokseen, täytät jokaisesta oman hakulomakkeen. Löydät hakulomakkeen Opintopolusta. Muista tallentaa ja tulostaa hakulomake.

Hakuajat vaihtelevat oppilaitoksittain ja koulutuksittain, lisätietoa kunkin koulutuksen hakuajasta saat koulutuksen Valintaperusteet ja pääsykokeet -osiosta.

Kun olet lähettänyt hakemuksesi, saat lähettämisestä ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen vahvistusviestin.

  • Ota yhteyttä suoraan oppilaitokseen, jos sinulla on kysyttävää koulutuksesta tai hakemisesta. Löydät oppilaitoksen yhteystiedot Opintopolussa koulutuksen tiedoista.
  • Jos tulet valituksi, oppilaitos ottaa sinuun yhteyttä ja ilmoittaa, miten otat paikan vastaan.

Syksyn aikana voit hakea myös vapaille opiskelupaikoille

Syksyn aikana voi oppilaitoksissa olla vielä vapaita paikkoja koulutuksissa, jotka ovat jo alkaneet aikaisemmin syksyllä. Näihin paikkoihin haet lisähaussa Opintopolun lomakkeella. Hakuajat vaihtelevat oppilaitoksittain ja koulutuksittain. Lisätietoa koulutuksista saat koulutusten kuvauksissa.