Skip to content

Korkeakoulujen ensimmäisen haun tulokset ovat valmiita. Ota paikka vastaan 17.7. klo 15 mennessä.
Toisen yhteishaun tulokset julkaistaan 15.7. mennessä. Korkeakouluejen hakijapalvelut antavat lisätietoa valinnasta ja paikan vastaanotosta.

Haku keväällä vaativana erityisenä tehtävän järjestettävään ammatilliseen koulutukseen

Erityisopetuksen haussa voit hakea vaativana erityisenä tukena järjestettäviin ammatillisiin perustutkintoihin, vaativana erityisenä tukena järjestettävään ammatilliseen koulutukseen valmentavaan koulutukseen (VALMA er) sekä työhön ja itsenäiseen elämään valmentavaan koulutukseen (TELMA).

Voiko hakulomakkeen lähettämisen jälkeen vielä muuttaa hakutoiveita?

Mieti tarkkaan omia hakutoiveitasi ennen kuin täytät hakulomakkeen, ettei sinun tarvitse jälkikäteen muuttaa niitä. Voit kuitenkin hakuaikana tarvittaessa lisätä tai poistaa hakutoiveita tai muuttaa hakutoiveiden järjestystä. Ilmoita mahdollisista muutoksista Opintopolun hakuneuvontaan (neuvonta@testiopintopolku.fi). Tee muutosilmoitus omasta sähköpostiosoitteestasi, jonka ilmoitit hakulomakkeessa.

Valintojen tulokset

Oppilaitokset päättävät valintaperusteista. Lisää tietoja koulutusten sisällöistä ja valintaperusteista saat oppilaitosten koulutusten kuvauksista. Lisätietoja valinnoista saat myös suoraan oppilaitoksilta. Oppilaitokset ilmoittavat valintojen tulokset hakijoille aikaisintaan 14.6.2018.

Opiskelupaikan vastaanottaminen

Ota opiskelupaikka vastaan oppilaitoksen antamien tietojen mukaan ja ilmoittaudu oppilaitokseen viimeistään 28.6.2018.

Jos et saanut opiskelupaikkaa?

  • Jos et tullut valituksi koulutukseen, saat jälkiohjauskirjeen, jossa kerrotaan pistemääräsi ja sijoittumisesi varasijoille kuhunkin koulutukseen, johon olet hakenut.
  • Jälkiohjauskirjeessä on myös ohje kuinka toimia, jos haluat valittaa opiskelijavalintaa koskevasta päätöksestä. Valitusta varten sinun tulee pyytää oppilaitoksesta valituskelpoinen kirjallinen päätös ja liittää se valitukseesi. Lähetä valitus aluehallintovirastoon viimeistään 14 päivän kuluttua siitä, kun olet saanut oppilaitoksen päätöksen.
  • Haussa jää usein joitakin koulutuspaikkoja vapaaksi ja oppilaitokset ilmoittavat niistä Opintopolussa. Vapaita paikkoja voi kysellä myös oppilaitoksista vielä lukukauden alkupuolella. Lue lisää: Vailla opiskelupaikkaa? Näin haet vapaiksi jääneille paikoille.

Kysyttävää hakemisesta?

Opintopolun hakuneuvonta vastaa hakemiseen liittyviin kysymyksiin. Puhelin: 029 533 1010

  • Avoinna tiistaista torstaihin 9.30–13
  • Hakuajan viimeisenä päivänä 9.30–15
  • Ajanjaksolla 29.5.-22.6. puhelinneuvonta palvelee maanantaista perjantaihin klo 9.30-13.00
  • Puhelun hinta kaikkialta Suomesta paikallisverkkomaksu / matkapuhelinmaksu

Sähköposti: neuvonta(at)testiopintopolku.fi